Aanvraag vergunning

Hoe vraag ik mijn vergunning aan bij  de Wielerbond Vlaanderen ? 

 1.  Je surft naar de website www.cyclingvlaanderen.be.
  Klik op de knop “Lid worden” en kies vervolgens voor “competitie => vraag jouw vergunning aan”
 2. Tijdens de eerste stap vul je je voornaam, naam, rijksregisternummer en geboortedatum in.
 3. Op basis van je rijksregisternummer krijg je de keuze uit al de vergunningen die je kunt aanvragen. Maak hier jouw keuze.
 4. In een volgende stap worden de persoonlijke gegevens opgevraagd. Sommige velden zijn verplicht andere optioneel. Zorg er voor dat je jouw juiste  e-mailadres vermeld. Op dit adres krijg je een kopie van jouw aanvraag toegestuurd. Als club kies je hier voor : 70000432 – Alfasun Alfacool Cycling Team. Onze contactpersoon krijgt dan ook een kopie van deze aanvraag en kan alles verder opvolgen.
 5. Je hoeft geen trainer in te voeren, tenzij je een eigen trainer hebt met een licentie van Cycling Vlaanderen heeft. Je kan ook altijd een gediplomeerd trainer van de club invoeren.
 6. Op het volgende scherm worden de gegevens nog eens getoond met de eventuele wijzigingen in het rood. De aanvrager kijkt na alvorens te bevestigen.

De Volgende Stap

Je krijgt een mail van Cycling Vlaanderen met tekst en uitleg.

Wat moet je doen met deze mail :

 1. Maak een afspraak met een erkende geneesheer door te surfen naar : www.sportkeuring.be (kies bij fietsen voor wielrennen). Volg de verschillende stappen.
 2. Bij jouw bezoek aan de dokter hoef je niets mee te nemen, de gegevens van medische aanvaarding worden digitaal doorgestuurd naar de Wielerbond.
 3. Druk de vergunningsaanvraag (dit is de bijlage met allemaal cijfertjes…) af en onderteken ze (minderjarigen laten de aanvraag tekenen door hun ouders).
 4. De overeenkomst club-renner gekoppeld aan de mail hoef je niet af te drukken, de club heeft een eigen overeenkomst (deze overeenkomst werd reeds ondertekend op onze info vergadering)
 5. Je betaalt je vergunning op het provinciale rekeningnummer dat je op je vergunning vindt met vermelding van het OGM-nummer. (dit vind je onderaan op jouw vergunningsaanvraag, in het vet gedrukt)
 6. Je bezorgt jouw vergunningsaanvraag aan de verantwoordelijke van de club. Zorg ervoor dat de documenten voorzien zijn van de nodige handtekeningen !!